Hoppenbrouwers Techniek te Udenhout

  • Hoppenbrouwers Techniek te Udenhout

Hoppenbrouwers Techniek heeft hun serviceafdeling gecentraliseerd waardoor ze uit hun jasje groeiden. Hierom hebben ze hun bestaande pand aan de Handelsweg 5 te Udenhout volledig gerenoveerd. Hierbij was de grootste uitdaging om het pand uit de jaren 80 geheel te verduurzamen.

Duurzaamheid en comfort

Hoppenbrouwers: “Hoppenbrouwers heeft onder andere als doel de beste werkgever te zijn voor haar medewerkers en stuurt daarom op een goed binnenklimaat (goed thermisch comfort en lage CO2 waardes). Daarnaast wil Hoppenbrouwers zich profileren als duurzame installateur.”

“Met het oog op duurzaamheid is eerst gekeken naar de trias energetica. Hoppenbrouwers heeft na aankoop van het nieuwe pand aan de Handelsweg eerst de gebouw-schil geoptimaliseerd (zonwering op zon-belaste gevels en tripple-plus beglazing). Deze aanpassingen dragen ook direct bij aan een betere comfort beleving.”

Klimaatinstallatie van Solid Air Climate Solutions

Voor de klimaatinstallatie is gekozen voor de inductie units, type OKNI, van Solid Air Climate Solutions. De inductie unit type OKNI heeft een hoge capaciteit en is geschikt voor het ventileren, koelen en verwarmen van ruimtes met een hoogte tot circa 3 meter.

“Kijkend naar thermisch comfort hebben we in eerste instantie gekeken naar een afgifte systeem, uitgevoerd met klimaatplafonds (thermisch comfort klasse A), maar omdat e.e.a. niet helemaal binnen de begroting paste is er gekozen voor een mooi alternatief.  Er is gekozen voor het toepassen van plafond inductie units OKNI van Solid Air. Dit zorgt voor een thermisch comfort hoog in klasse B (dus tegen klasse A aan). Omdat de plafond inductie units OKNI op een stramien van 1.800 mm gepositioneerd zijn en de warmte en koude behoefte per plafond inductie unit gestuurd kan worden, is het afgifte systeem uitermate flexibel. Er hoeft enkel een aanpassing van regelbekabeling gedaan te worden en eventueel het verleggen van een OKNI unit. Dat zorgt ervoor dat eventuele toekomstige wijzigingen van ruimte indeling zonder grote en vaak kostbare ingreep op de installaties gerealiseerd kunnen worden. Omdat de OKNI plafondinductie systemen geen ventilatoren en filters bevatten zijn de kosten voor onderhoud minimaal en is verstoring op de werkvloer door onderhoud niet van toepassing.”

Inductie units geven een behaaglijke en gezonde leef- en werkomgeving, hoge energie efficiëncy, minimale onderhoudskosten en uitgebreide architectonische mogelijkheden. Kenmerk van ontwerpen met inductie systemen is een minimaal ruimtebeslag in het gebouw.

“Uiteindelijk is het gebouw in gebruik genomen en zijn de medewerkers erg positief over het binnenklimaat”.

Op de hoogte blijven van alle projecten? Volg ons op LinkedIn. Bekijk hier ook onze andere projecten.

Sector: Kantoren
Type: Renovatie
Locatie: Udenhout

Heeft u een vraag?
Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van Nijburg Industry Group.
Neem vrijblijvend contact met ons op!

contact@nijburg.nl +31 598 361 236

Altijd op de hoogte?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden